PIKEFINDER - Forum wędkarskie - Forum o szczupakach - Forum szczupakowe - Forum dyskusyjne: NASZE KOCHANE ZDROWIE
Aby w pełni korzystać z serwisu ../ należy się zarejestrować.
Można to zrobić
TUTAJ
Zapraszamy na PIKEFINDER - Forum wędkarskie - Forum o szczupakach - Forum szczupakowe
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

Kwiecień 2019
Łowca Ryby Miesiąca
Kamil Zaczkiewicz

PikeFinder

Wszystko o szczupaku

Ostatnio dodane fotki

PikeFinder
na rybach :Trzeba uważać !
szczupaki

2018
Łowca Ryby Roku
Damian Powęska

PikeFider

Strony partnerskie



Translate

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Aktualnie na stronie

· Goście: 3

· Użytkownicy:


· Łącznie użytkowników: 1,258

· Najnowszy użytkownik: rutekm

Stop sieciom w PZW



Zobacz temat

 Drukuj temat
NASZE KOCHANE ZDROWIE
Kris
Wszystkim schorowanym życzę szybkiego powrotu do zdrowia .
Edytowane przez Kris dnia 22.05.2018 20:46
Pozdrawiam Kris
 
Robert
Zna ktoś dobrego dietetyka z mazowieckiego , ew. może byc online nie chodzi mi o schudniecie tylko o dietę uwzględniającą posiadane choróbsko .

potrzebuje tez dobrego ortopede z mazowieckiego -potrzebna konsultacja po tomografi jeden z lokalnych ortopedów chce mi robić artroskopie kolana- cokolwiek to znaczy ,dla tego chce potwierdzenia diagnozy u innego
 
Slawomir Tabor
Robert dietetyk dobry jest w Zambrowie masz rzut beretem do niego mam telefon do niego .
Dobry jest , kilka osobom z mojego grona pomógł pierwsza wizyta 200 pln potem trzy następne za darmo .
Tu firma która gotuje żarcie dla odchudzających się mam ją przez ścianę http://www.zielonesmaki.com/kontakt/
To jest zięć mojego brata dowozi do Wyszkowa już kilku osobom , przyjedz w tygodniu do mnie po południu to sobie pogadasz .

Z kolanami uważaj , masz rację lepiej potwierdzić diagnozę . Mając 18 lat spieprzyli mi kolano do dziś odczuwam
każdy kilogram jak przytyje . Do tego po prywatnym zabiegu nie chcą poprawiać w szpitalach .
Edytowane przez Slawomir Tabor dnia 25.03.2018 10:21
TABOR
 
Kris
Podpowiem wszystkim alergikom że stosując płukanie nosa roztworem solnym zapomniałem o problemach jakie związane są z wiosennym pyleniem Happy rewelacja .
Pozdrawiam Kris
 
Kris
pikefinder.pl/upload_img/59214_20190301_140545.jpg
Będzie kiszona
Pozdrawiam Kris
 
Kamil Zaczkiewicz
Co do zdrowia. Postanowiłem się nieco ogarnąć. Od sierpnia powrót do regularnej aktywności i zdrowego odżywiania. Zero cukru i ograniczenie alkoholu do minimum. Z czasem przejście na specjalistyczne treningi (z braku czasu wszystko w domowych warunkach) i policzonych makroskładników w diecie. Póki co, około 15kg mniej i forma kosior Wink Trzymajcie kciuki, żebym przy tym został Wink
Mój wędkarski blog:
http://zahaczeni....shingblog/

Pozdrówka!
Kamil
 
Semi
Kris napisał(a):

pikefinder.pl/upload_img/59214_20190301_140545.jpg
Będzie kiszona


Ja regularnie od kilku lat sam kiszę kapustę w normalnym wiaderku plastykowym, na bieżąco zużywam i kiszę kolejną główkę prostym przepisem, 20 gram soli na kilogram kapusty, już po odjęciu kaczana ważę. Do tego średniej wielkości marchewkę ścieram na główkę kapusty i żadnych więcej przypraw nie dodaję. Sok po zużytej kapuście odlewam i piję, nie ma za wiele przy takim domowym kiszeniu, ale to samo dobro i szkoda żeby się zmarnowało.Wink
x1
 
Kris
Kamil wytrwałości Tak Trzymać Semi dzięki za podpowiedz ,biorę się do kiszenia
Pozdrawiam Kris
 
Roberts
Kamil dasz radęTak Trzymać, ja dzisiaj wróciłem do domciu po operacji. Póki co wszystko dobrze . Za tydzień pierwszy wypad federowy, potem może klenie i jazie na Wiśle albo Bzurze.
 
Kamil Zaczkiewicz
Dzięki, Panowie! Wink Zdrówko póki co dopisuje, kontuzje (no, może poza drobiazgami) mnie omijają, więc póki co nie narzekam. Codziennie o 4 pobudka i walka o topienie smalcu Wink
Mój wędkarski blog:
http://zahaczeni....shingblog/

Pozdrówka!
Kamil
 
Kris
Drugi raz zakiszona kapusta w drewnianej beczce dzięki podpowiedziom Semi i Jacka udała się znakomicie i była konsumowana w sobotę przy pierwszym grillu, samo zdrowie Juhu dzięki z info chłopaki Tak Trzymać
Pozdrawiam Kris
 
Arek Pawlak
Właśnie jestem na etapie organizowania kamieniaka, bo sąsiadka dwa razy mnie poczęstowała kapustą i też mnie wzięłoGrin
Pozdrawiam, Arek.
 
Kris
Arek Pawlak napisał(a):

Właśnie jestem na etapie organizowania kamieniaka, bo sąsiadka dwa razy mnie poczęstowała kapustą i też mnie wzięłoGrin

Arek ja mam już cały zestaw 4-5 główek potarte w tempie expresowym trzeba tylko na paluszki uważać Topór ja w sklepie już nie kupię i jak nic nie stanie na przeszkodzie to beczuszkę na zlot przytoczę Wink
pikefinder.pl/upload_img/05341_ll.jpg
Pozdrawiam Kris
 
Semi
Krystian normalnie hurtowo będziesz kisił z takim sprzętem.Grin Ja w piątek też główkę 3 kg zrobiłem, dziś do lodówki rano schowałem żeby dalej nie kisła, już jest w sam raz ukiszona. Ja robię po główce na bieżąco dwa razy w miesiącu. Jakieś 6 kg miesięcznie kapuchy mi idzie jak bigosu nie gotuję, a jak gotuję to 9kg.Wink
I jeszcze jedno, jak ktoś się bierze za kiszenie to musi pamiętać że wszystko co ma kontakt z kapustą musi być dokładnie wyparzone wrzątkiem, to gwarancja że żadne cholerstwo nam się nie zalęgnie i nie zepsuje efektu końcowego. Kilka miesięcy temu miałem zonka, że mi po dniu zaczęła gnić, tylko nie wiem czy czegoś nie wyparzyłem, czy kapusta taka nawozem dowalona była, że żywym gównem waliło.
Edytowane przez Semi dnia 01.04.2019 18:00
 
Zbigniew Kapustynski
Blaszka sklep warzywny otwierasz? Taka porada: jak będziesz ugniatał kapustę w beczce nogami, pilnuj długość pazurów, bo możesz pociąć ją na sieczkę i będzie spadała z widelca.
Ja kiedyś nie dopilnowałem i jak chodziłem boso po pomoście do łódki, to go porysowałem.
Miało, to jednak zaletę, bo jak był pomost mokry, to się nie ślizgałem.Go
zibibinio
 
Radek Uscinski
U mnie teraz kupuje się już gotową, poszatkowaną kapustę i oprócz soli sporej ilości marchewki dodaje się trochę cukru i listka laurowego Wink
Szpadel
 
Arek Pawlak
U mnie na bazzarku jest poszatkowana już z marchewką w workach po 5 kg.
Pozdrawiam, Arek.
 
Lukasz Karasiewicz
Własna kapustą to jest to. My z Tomkiem robiliśmy z imbirem, a drugą z chili.
Uwolnij pasję
 
km73
Lukasz Karasiewicz napisał(a):

Własna kapustą to jest to. My z Tomkiem robiliśmy z imbirem, a drugą z chili.


He...
To już wszystko jasne, czemu Tomek tak szybko i skutecznie jest "z chilowany" na Zlotach. Grin
Pozdrawiam,
Maniek2, km73
 
Lukasz Szlafka
Ta z marchwią to do dupy jest, ciężko znaleźć tą poczciwą bez Smile
<',)))>< Gofer
 

Podziel się z innymi: Facebook Google Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Przejdź do forum:

Wygenerowano w sekund: 0.22
11,677,342 unikalne wizyty